Saturday, March 7, 2009

THINK OF ME

Think of me think of me fondly,

when we've said goodbye.

Remember me once in a while

-please promise me you'll try

When you find that,

once again,

you long to take your heart back and be free

-if you ever find a moment,

spare a thought for me

We never said our love was evergreen,

or as unchanging as the sea

-but if you can still remember

stop and think of me . . .

Think of all the things we've shared and seen

-don't think about the things which might have been . . .

Think of me,

think of me waking,

silent and resigned.

Imagine me,

trying too hard to put you from my mind.

Recall those days look backon all those times,

think of the things we'll never do

-there will never be a day,

when I won't think of you . .

we never said our love was evergreen,

or as unchangingas the sea

-but please promise me,

that sometimes you will think of me





Lirik lagu dari filem Phantom of Opera....lagu yang paling erisya suka dalam filem tuh. Meskipun tak minat soprano tapi.....ish! merdu betul suara penyanyi tuh!



Terharu berbaur sedih nonton citer tuh....hmmm..wujudkah cinta sebegitu rupa? Walau terluka namun si 'hantu' kekal menyinta meskipun si jelita telah bersemadi di liang lahat. Banyak konflik jiwa yang dipaparkan.....dan seperti biasa erisya pasti memilih si 'hantu' tersebut...meski hodoh namun hensem di mata erisya..hensem kerna cinta sucinya....walau adakalanya cintanya telah bertukar menjadi 'possessive' .


Hmm....Teringat lak citer sahabat siang tadi....suami kenalannya telah menikah sehari lepas pengkebumian si isteri.....hmmmm....tak salah . memang tak salah. sah nikahnya. tapi sebagai isteri pasti sedih kan? eh.....tapi....lepas meninggal tak mungkin kita alami rasa sedih atau cemburu lagi , tak gitu? Papepun, semoga selepas ketiadaan erisya kelak, suami mencari pengganti ibu buat anak kami.....bukan sekadar isteri sahaja....


Hutang tag lagi....kalini erisya nak lunasi hutang sama knurdaiella...sori ye....lambar sket bayar :)

....The rules are:
1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!


~ Erisya paling kesal tidak dapat mencium Aqil....semasa hayatnya kerana dia masih di NICU...konon takut jangkitan kuman ....sebelum pengkebumian erisya tidak menciumnya kerana percayakan kata2 orang2 tua bahawa mayat sakit jika terkena airmata kita! Kesal dan sebal kerana erisya amat jahil ......setahun kemudian baru tahu, Rasulullah saw juga menangis ketika mengucup pipi anak lelakinya yang meninggal ! Kita dibolehkan menangis tapi bukan meraung menampar tubuh sebagaimana wanita jahiliah dulu :(

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.

~ ada banyak sebenarnya...oklah erisya tulis top 7 jer ;)

i) Erisya paling suka mencium-cium wajah Afiq ketika dia lena tidur....sejak dia masih bayi hinggalah di saat ini (berusia 12 tahun!) Tapi Afiq tak sedar.....kalau sedar pasti dia lap-lap pipinya ...basah kononnya!

ii) Suka bila mendapat ciuman dari Afiq jika dia suka dengan apa2 yang erisya beri....misalnya baru ni cium pipi erisya semasa nonton upin dan ipin....sebab dia suka sangat tengok citer tuh

iii) Seronok bila Afiq memeluk , mencium pipi sambil ucapkan thank you ibu tiap kali dia nonton babak ibu yang melahirkan anaknya....nampak dia terharu sangat2...bukan senang nak melahirkan!

iv) Rasa gembira bila Aqil memandang wajah erisya dan ayahnya tiap kali kami mengaji di NICU....

v) Tak boleh lupakan perasaan erisya pertama kali dapat menggendong Aqil ...tu pun selepas Aqil tidak lagi bernafas....

vi) Suka lihat kasih-sayang Afiq pada adiknya....sampai sekarang, dia suka lukis komik di mana watak utama adalah Afiq dan Aqil....bagaimana gembiranya mereka bermain berdua....bagaimana Afiq memanjakan Aqil dsbnya

vii) Suka tengok handphone Afiq.....tertera nama Aqil di situ.....Erisya ngerti, afiq amat merindui adiknya...

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.

~ Hmmm....kebanyakan yang rajin komen di sini adalah anak dara belaka....nak tag pada golongan minoriti iaitu mak dara ...tak sampai hati lak.....namun percayalah di hati erisya kalian semua adalah ibu yang hebat! (sori tak tulis nama sebab takut ada yang tercicir pulak nanti....namun anda tahu anda siapa kan? sudi-sudikanlah mengambil award ini ...tanpa tag dengan syarat....anda adalah seorang ibu ! errr maksu, Tirana , kak yong , kuIna dan lain2 lagi tuh pasti lega kan...tak kena tag huhuhu ...dan bagi kaum bapa, award ni tak sesuailah kannnn....tapi kalau nak jawab tag tuh sambil mengenang saat2 indah bersama anak....silalah jawab tag tuh ;) )


43 comments:

  1. 1000000000 kisses from Poland

    8 III 2009

    ReplyDelete
  2. Hello Erisya Nor, for a moment I thought you had posted an old love letter, ha ha.
    I have not seen 'phantom of the opera', my wife has.
    Nice tag you done...

    Keep well Erisya, have a great week. Lee.
    ps, can see your sentimentality you using various colors for this posting. All all warm colours too.

    ReplyDelete
  3. Donata...mmmmuuuahhhh thanks!

    ReplyDelete
  4. salam erisya..

    hmm, erisya pun penah alami kehilangan baby.. kalo abngnyer rindu adik, ibu nya apatah lagi kan..

    ohhooo, tag ini kakyong pun masih belum habis jawab.. masih berhutang lagi dgn nurdaniella..

    ReplyDelete
  5. salam kakyong...iya..memang rindu giler...tak sabar tunggu pertemuan abadi :)

    oooooh ya...kakyong pun kena tag huhuhu

    ReplyDelete
  6. Xpe la kak..aqil tunggu ibunya di syurga..

    ReplyDelete
  7. lagunya suka dgr, tapi ceritanya tak prnh tgk, sbb takut boring, takut terlalu melodramatik. tapi anak maksu kata ceritanya best.

    oops! kena tag? bukan ker maksu ni anak dara lagi? eh! eh! opocot! (latah)

    thanks :D

    ReplyDelete
  8. eh salah baca, kelabu asap. dpt award :) thank you.

    ReplyDelete
  9. salam erisya, lain orang, lain dugaannya, kann.. macam akak ni, berpisah dengan anak2 pun, masih ada peluang untuk berjumpa.. sabarlah yer.. akak pernah terbaca, kalau kita merelakan anak kita kembali ke sisiNya, balasannya adalah syurga..

    ReplyDelete
  10. Salam

    Imagine vokal, Imagine tune, Imagine apa lagi ye !

    ReplyDelete
  11. maksu..hahaha...anak dara lagi ka? ;)

    shumierain dan knurdaniella...kalau masuk syurga...syarat ke syurga amat berat...cuma harapkan kasih-sayang-Nya...;)

    salaam Pak....tak yah imagine...boleh dengar dari free mp3 ;)

    ReplyDelete
  12. 7 days a week i think of u
    cewahhh...mcm poyo je..hehehe

    ReplyDelete
  13. pengganti dicari
    tak semestinya yg pergi dilupai.

    perasaan yang berubah,
    tak semestinya kasih turut berpindah...

    ReplyDelete
  14. pengganti dicari
    tak semestinya yg pergi dilupai.

    perasaan yang berubah,
    tak semestinya kasih turut berpindah...

    ReplyDelete
  15. Salam Erisya..

    yer, ditag oleh Nurdaniella tag ini.. jemput la jenguk n3 9 mar 2009.. :))

    ReplyDelete
  16. semoga aja dapt jadi ibu yg tabah cam akak...

    ReplyDelete
  17. a beautiful poem about love
    many greetings from Poland

    ReplyDelete
  18. sy tgh THINK nie...
    lambtanya nak sampai ujung bulan..

    ReplyDelete
  19. Oit..
    dikecualikan plak menjawab tag nie..
    huhu..
    Sedih plak baca kisah nie..
    Terus Tabah kak..

    AfiQ hensem!

    ReplyDelete
  20. Kak Erisya yang disayangi..
    Terima kasih kerana sudi menjadi sebahagian daripada hidup adik..

    Saat2 itu begitu menakutkan sehingga aku terketar2 dan kak datang memeluk dan membelai sehingga aku terlena sendiri dalam dakapan penuh kasih.

    Terima kasih kerana sepanjang tempoh adik perlukan seseorang, akak menawarkan diri, menghulur tangan dan memapah aku melangkah walaupun kala itu aku hanya mampu melangkah selangkah dua, dan aku tersungkur.. akak tetap terus berada di sisi menemaniku.. menanti saat aku bisa bangkit semula.
    akak tak pernah jemu..

    Bisikan lembut penuh kasih kata2 akak menjadi tongkat utk aku terus melangkah..

    Kala menangis, akak menyeka airmata..
    dan aku hanya bisa merelakan kerana aku memang sangat 'jatuh' ketika itu..

    Kak..
    Terima kasih kerana memberi sokongan kepada adik..
    Adik sangat hargai..
    Terima kasih utk segala kata2 akak..
    Terima kasih 'lahirkan' PUISI utk adik..

    Kak Erisya..
    Terima kasih untuk segalanya..
    Kak tahu yang adik amat sayangkan kak..

    Kasih ini tak bernoktah, tak pernah terhenti dan akan terus mengalir..

    Salam penuh kasih daripada adikmu,
    -LotsOfLove-

    ReplyDelete
  21. salam erisya..

    ada award di Catatan Ibu.. jemput dtg amik..

    ReplyDelete
  22. acusayang...thanks :) apa nya yang poyo tuh....ok apa ;)

    ReplyDelete
  23. sdr Mazemie Maz....kata2 puitis yang indah :)....setuju dengan kata2 tuh :)

    ReplyDelete
  24. kak yong...nanti erisya jenguk n3 tuh..dan terima aksih ngan award tuh...cuma suspens...errr ada syarat ke lagi uwahhhhh

    ReplyDelete
  25. ajaa...terima kasih...semoga semua ibu2 di luar sana tak dapat ujian yang sama...jika terpaksa tempuhi juga..semoga Allah berikan ketabahan dan pahala di atas kesabaran .aamiiinnn

    ReplyDelete
  26. Donata,

    thank you for dropping by :)

    kuIna...ehem...nak ke mana2 ka?

    ReplyDelete
  27. LOL,

    terima kasih dik...kata2 yang sungguh indah.semoga terus tabah ya. Afiq hensem pakai baju-T yang berlambangkan gunung kinabalu...ngam2 :) Terima kasih ngan segala hadiah2 tuh..nyusahkan adik jer...tapi kakak sgt berbesar hati menerimanya...juga kerna adik mengingati kakak walau jauh di kampung .

    ReplyDelete
  28. Fahana,

    kita sama2 rindui LOL :)

    ReplyDelete
  29. ooops! farhana...terlepas pandang...I'm sorry!

    afiq maknanya pandai ...doa erisya buat anak....:)

    ReplyDelete
  30. p/s: fahana....naper tak leh tinggal komen kat blog fahana? dah byk kali cuba tapi tak 'lekat' :(

    ReplyDelete
  31. p/s: farhana...tak leh tinggal komen kat blog farhana....nak tulis komen ni apda ntry foto tuh "hmmmm asap tuh bila dibelek macam ada mata dan mulut yang terbuka...errr sama ke apa yg kita nampak?"

    ReplyDelete
  32. salam erisya, always thinking of you but where have you been?? too busy??

    ReplyDelete
  33. have nice day
    kisses
    thanks for wisit

    ReplyDelete
  34. knurdaniella...sori lama menghilang sebab busy sangat2. kul 9 mlm dah pengsan !letih teramat-amat!

    ReplyDelete
  35. donata,

    have a nice day! hugs from malaysia

    ReplyDelete
  36. "..Papepun, semoga selepas ketiadaan erisya kelak, suami mencari pengganti ibu buat anak kami.....bukan sekadar isteri sahaja...."

    sedey plak ayat neh..

    ReplyDelete
  37. Dik LOL....jgn sedey2 k....be hepi!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah