Saturday, May 5, 2012

SAYONARA

Tanpa sengaja tadi siang Erisya terbaca beritanya...rupanya dia telah berjaya mencapai impiannya...alhamdulillah....doa Erisya termakbul rupanya. Selama ini Erisya tertekan dengan rasa bersalah kerana melukainya ketika dia sedang exam...alhamdulillah dia lulus rupanya!..dan kini sedang bertugas di luar negara seperti yang diidamkannya.

Melihat fotonya..tetiba sahaja Erisya rasa berdebar....wajah yang begitu lama tidak dilihat....masih kacak bergaya ketika pertemuan terakhir dulu.....cuma rambut putih semua....udah ubanan.

Kini, Erisya sudah bisa lepas segala....membuang segala kenangan kami berdua. Maafkan diri kerana melukai satu2nya insan yang mengerti diri ini.,.Erisya kini boleh tidur dengan lena tanpa dihimpit rasa bersalah....syukurlah ternyata  kami sama2 telah mencapai cita2 .....

Mungkin suatu masa nanti takdir akan pertemukan kami semula...dan kami berdua akan berpura2 tiada punya sejarah silam bersama.

Sayonara teman sejati.....

2 comments:

  1. Acu,tak tahu nak cakap. Dulu memang perit sebab rasa bersalah ...tapi bila dah tahu dia berjaya ..rasa bersalah tuh hilang...perasaan yang pernah ada juga udah ilang. akak rasa gembira sebab dia dah bahagia....sejak kami berpisah dulu....seharipun akak tak pernah lupa doakan kejayaanya sehingga hari ini :)....sekadar berdoa dari jauh. Kami tak pernah berhubungan lagi selepas pertemuan terakhir kami dulu...Kejayaannya juga beri akak semangat untuk berjaya juga...jika sanggup berhijrah demi bakti pada negaranya...akak juga boleh buat sesuatu untuk negara kita pula :)....errr akak sekarang lebih rajin exercise dan jaga pemakanan...tercabar rasanya tengok dia maintain slim hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah