Thursday, June 16, 2011

PENAWAR GAUT?

Seminggu ni Erisya hepi sangat...bukan kerana dapat ke luar negara lagi ...bukan kerana kucing anak Erisya beranak lagi...tapi kerana doa Erisya terkabul. Kerana selepas sekian lama, suami sudah mampu solat secara normal! Sebetulnya telah agak lama juga suami solat atas bangku kerana tidak boleh membengkokkan lutut. Maklum gaut! Seperti para isteri lain, hati siapa tidak sedih melihat solat suami yang tidak sempurna.Benar-benar lirih!

Minggu lepas, buat pertama kalinya Erisya membelikan suami jus Monavie. Selepas sekian lama ex-boss mengesyorkannya, akhirnya Erisya nekad membelinya. Kalau dilihat harganya, memanglah fikir berpuluh kali. Maklum RM145. Namun bila dikenangkan anak ex-bos yang bertugas sebagai doktor yang belikan Monavie untuk ibunya....hati terdetik..ish takkannnnn lah seorang doktor nak memudharatkan ibunya sendiri!

Alhamdulillah, selepas dua hari minum monavie (60ml setiap pagi dan malam)....keajaiban telah berlaku. Bengkak di kaki suami mula mengecut.....malah semasa berhenti di R & R dalam perjalanan ke Pulau PInang, suami dah boleh membengkokkan lututnya! Dan selepas sekian lama, suami boleh solat jumaat dengan penuh selesa...walau masih agak senget ketika duduk antara dia sujud....namun suami tidak perlukan kerusi lagi.

Yang menariknya, ramai teman dan sedara yang order Monavie bila melihat perubahan pada suami! Namun Erisya tegaskan bahawa Monavie bukan lah ubat. Hanya jus buah sebagai makanan tambahan. Sembuh atau tidak hanya Allah yang tentukan. Umpama ubat...ada yang serasi dan ada juga yang tidak serasi dengan diri kita. Jika tak sembuh jangan saman ya!

Hmm...sejak join Monavie ni Erisya tambah panjang angan-angan....walau tak dapat mencapai kedudukan Ketua Pengarah....tapi biarlah dapat income lebih dari Ketua Pengarah!..Boleh lah opt out dan buka bisnes yang Erisya minat iaitu bidang Kesihatan dan Kecantikan. Walau ada teman  yang ketawa dengan angan-angan ini....ahhh gasaklah. Berangan.....bukan kena bayar seduitpun!  Namun angan2 saja tiada maknanya andai tidak disertakan usaha untuk menjadikannya impian yang terlaksana!

2 comments:

  1. Jgn kita taksub dgn hny ubat2an hospital yg byk memudaratkan krn byk lagi penawar di luar sana secara semulajadi utk dicuba...

    ReplyDelete
  2. Kak,
    Semoga impian menjadi kenyataan.
    Gud luck k..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah